marți, 30 iulie 2013

Nașterea sub apă și delfinii moașe





Igor Charkovsky (Rusia), este implicat de mult timp sub apă. El a asistat probabil la peste 20.000 de nașteri sub apă. Fiica sa, care a fost unul dintre primii copii veniți astfel pe lume, avea puțin peste 20 de ani. Atunci s-a întâmplat următorul incident. Charkovsky și echipa sa luaseră o femeie la bord și navigau pe Marea Neagră, pentru ca ea să nască sub apă. Erau cu toții în apă și se pregăteau pentru nașterea copilului. Femeia stătea culcată în apă la aproximativ 70 de cm. 


În timpul travaliului, s-a apropia un grup de trei delfini, care au îndepărtat persoanele prezente, preluând operațiunile. Aceștia au făcut ceva  ce semănă cu o scanare a corpului femeii. Femeia a născut fără dureri și fără frică. A  fost o experiență fenomenală. Se pare că aceasta a dat naștere unei noi practici în toată lumea: utilizarea delfinilor ca moașe. Se pare că tratamentul pe care delfinii îl aplică în momentul nașterii, prin folosirea sonarului, o relaxează profund pe mamă. 


Delfinii manifestă preferințe între subiecții  umani. Aceasta nu este o regulă absolută, dar de obicei este adevărată. Când mergeți să înotați cu delfinii, iar acolo se află și copii, delfinii îi abordeaxă mai întâi pe copii. Dacă nu sunt copii, se îndreaptă către femei, iar dacă nu sunt nici femei, vor înota către bărbați. Dar dacă acolo se află o femeie însărcinată, toată lumea poate să-și ia gândul de la a înota cu delfinii; întreaga atenție se va îndrepta spre acesta. Micul copil care va naște este cel mai important lucru.  Delfinii devin foarte emoționați atunci când văd o ființă umană care dă viață. Ei pur și simplu o iubesc. 


Nașterea sub apă se practică și în Franța. S-au făcut peste 20.000 de astfel de nașteri. Femeile nasc în bazine mari. La început medicii aveau pregătite instrumentele și toate mijloacele de securitate necesare, pentru a interveni în caz de complicații. În zilele noastre, tot echipamentul este așezat într-un colț și rămâne acoperit, pentru că nu a existat niciodată nici o problemă. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu