luni, 22 iulie 2013

Importanța îngrijirii cangur după naștere. Povestea adevărată a familiei Orr.







Probabil ați auzit de îngrijirea cangur, dar totuși este greu de crezut că acesta poate să fie miraculoasă.

Familia Orr (Australia) a adus dovezi în acest punct de vedere. 

După ce fiul lor, a fost declarat mort de către doctori, copilul născut prematur arată semne de viață. Acest lucru întâmplându-se doar după două ore de contact piele la piele dintre mamă și făt. 

Era ultima dată când mama îndurerată, Kate Orr putea să-și ia la revedere de la fiul ei, după ce a fost anunțată că nu a putut să fie salvat. Cu lacrimi în ochi, doamna Orr i-a spus fiului ei neînsuflețit(născut la 27 de sâptămâni și cântărind 1 kg) cât de mult îl iubește. Ea îl îmbrățișa strâns nevrând să-i dea drumul. 


Cu toate că, sora lui Jamie (Emily), s-a născut fără nici o problemă, doctorii i-au dat doamnei Orr vestea pe care nici o mamă nu vrea să o primească – că după 20 de minute de resuscitare cardiorespiratorie, fiul ei nu a dat nici un semn de viață. 


Renunțând la speranța unui miracol, doamna Orr l-a luat pe fiul ei din pătură și la strâns la piept. Iar apoi un lucru extraordinar s-a întâmplat. După două ore în care Jamie a fost îmbrățișat, sărutat și în care lui Jamie i s-a vorbit, băiatul  a început să dea semne de viață. La început o fost un suspin, pe care doctorii l-au categorisit ca și un simplu reflex.  Cu toate acestea, mama uimită a început să-i umezească buzele cu lapte, iar Jamie a început să respire normal. 


-M-am gândit “Dumnezeule, ce se întâmplă!”, povestea doamna Orr. La scurt timp și-a deschis ochii. Era un miracol. Apoi a ridicat o mână și mi-a prins un deget. A început să-și miște capul dintr-o parte în alta. Doctorul dădea din cap și spunea în continuu:”Nu-mi vine să cred! Nu-mi vine să cred!”


Această întâmplare subliniază cât de important este îngrijirea cangur mai ales pentru nou-născuții bonavi sau prematuri. Îngrijirea cangur începe să ia amploare, acestă modalitate fiind adoptată de multe spitale din Europa.  



Sursa: http://www.dailymail.co.uk/health/article-1306283/Miracle-premature-baby-declared-dead-doctors-revived-mothers-touch.html
 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu